SMARTPHONE INFORMATIE

Menu
P

Sluit nooit een abonnement af met daarbij een “gratis” toestel. Niets is gratis. Als U gaat rekenen, blijkt dat U meestal zo’n 50 procent rente betaalt. Omdat het als een lening wordt gezien, krijgt U ook een BKR registratie. Slimste is om een zogenaamd Sim Only abonnement rechtstreeks via internet bij een provider zoals KPN of Vodafone af te sluiten en een los toestel te kopen. Wanneer U deze abonnementen in een winkel afsluit, bent U meestal ook duurder uit.

Wij sluiten geen abonnementen af. Wij verkopen alleen toestellen.

Regelmatig worden ook “refurbished” toestellen aangeboden. Dit zijn gebruikte toestellen die zijn “opgepoetst”. Deze toestellen blijken veelal niet probleemloos te zijn. Wanneer het toestellen zijn van enige jaren geleden, zijn het ook vaak verouderde toestellen met verouderde software. Wij willen deze toestellen dan ook niet verkopen. Alle door ons aangeboden GSM toestellen en smartphones zijn zonder uitzondering, splinternieuw in doos en simlock vrij. De toestellen werken met simkaarten van alle aanbieders.

Nederland is een klein taalgebied waar eigenlijk 2 distributeurs de dienst uit maken. Zij houden vast aan de traditionele merken en ook moeten de distributeurs grote aantallen kopen waardoor men lang met (verouderde?) voorraden blijft zitten. Groot winkelbedrijven hebben vaak contracten afgesloten met deze distributeurs zodat zij ook beperkt zijn in nieuw aanbod.

Omdat wij zelf onze toestellen importeren, wijkt ons programma af van andere winkels. Wij hebben toestellen die bijvoorbeeld zeer populair zijn in Engeland of Duitsland echter in Nederland heeft men er nog niet van gehoord. Het zijn zeer moderne perfecte toestellen die beslist niet onder doen voor de in Nederland bekende merken. Onze toestellen hebben vaak meer te bieden en zijn goedkoper. Op internet vindt U meer informatie van de door ons aangeboden toestellen.

 

Hoe krijgt U een eerste indruk van Uw smartphone

Een smartphone kunt U vergelijken met Uw computer.

Uw computer heeft een besturingssysteem wat meestal Windows is. Uw smartphone gebruikt meestal Android wat door Google is gemaakt. Microsoft en Apple maken ook besturingssystemen voor smartphones echter onze verwachting is, dat deze op langer termijn niet zullen overleven.

 

De smartphone heeft een microSD kaart voor massa opslag vergelijkbaar met de harddisk van Uw computer. De microSD kaart kunt U vervangen door een grotere kaart om zo Uw massa opslag uit te breiden. Vaak staan hier Uw foto’s en/of muziek op.

 

Uw smartphone heeft ook werkgeheugen waarin onder andere de Apps komen te staan die U installeert. Het werkgeheugen is niet uitbreidbaar! Is het werkgeheugen te klein, dan krijgt U meldingen dat het geheugen vol zit. Een werkgeheugen van 1GB is wel minimaal. Moderne toestellen hebben vaak 3 tot 4GB werkgeheugen.

 

Iedere smartphone heeft een camera aan de achterzijde om foto’s te kunnen maken. Dit heeft niets met de camera aan de voorzijde (front camera) te maken. Bij de wat oudere toestellen is de camera aan de achterzijde vaak 5Mp (Mega Pixel). Bij de wat nieuwe toestellen loopt dit op tot zo’n 16Mp. Ook hebben ze vaak een flitser ingebouwd zodat U ook in het donker kunt fotograferen.

 

Op de moderne toestellen vindt U tegenwoordig ook vaak een vinger scanner. Alleen met Uw vingerafdruk gaat het toestel aan. Het werkt dus als een pincode. Als Uw toestel wordt gestolen, moeten ze dus ook Uw vinger er bij stelen want anders hebben ze niets aan Uw smartphone.