Voorwoord Vintage

Menu
P

In de komende tijd zal ons aanbod flink worden vergroot.

Wij hebben nog veel leuk materiaal wat eerst moet worden nagezien.

 

Tot onze spijt kunnen wij Vintage audio niet versturen.

Deze kan uitsluitend worden opgehaald in onze winkel te Schagen.

 

Regelmatig krijgt U via diverse sites jaren zeventig apparatuur aangeboden. Ondanks dat de verkoper aangeeft dat het apparaat (nog) perfect werkt blijkt dit zelden zo te zijn. Wanneer men een beetje nuchter nadenkt is dat ook wel logisch daar zo’n apparaat toch zo’n 40 jaar oud is.

 

Ook weer op internet krijgt U van die verhalen dat men condensatoren heeft vervangen daar de moderne condensatoren veel beter van kwaliteit zouden zijn. Misschien is dat wel zo, echter het apparaat is met die condensators ontworpen die er in zitten dus ook met hun mogelijke tekortkomingen. Van deze tekortkomingen kan de ontwerper ook juist gebruik hebben gemaakt.

 

Men gaat Japanse transistoren vervangen door Europese exemplaren omdat de pootjes zwart zien. Wanneer die pootjes verzilverd zijn, wat in het verleden wel voor kwam, dan worden die zwart. Het zegt helemaal niets over de kwaliteit van de transistor. Ook zal dat Europese exemplaar nooit de zelfde eigenschappen hebben als de oorspronkelijke Japanse transistor.

 

Mensen met bovenstaande (fantasie) verhalen moet U grote vraagtekens bij zetten.

Reviseren is met gezond verstand het apparaat terug brengen in zijn oorspronkelijke staat.

 

Onze mensen zijn gediplomeerde monteurs die in de jaren zeventig audio / video monteur van beroep waren. Uit dat tijdperk hebben wij ook origineel splinter nieuw reserve materiaal waar mee gerepareerd wordt.

 

Foto's van onze winkel en werkplaats vindt U op Facebook. Klik op deze link.

 

Voor disco versterkers, luidsprekers en lichteffecten, klik op deze link.

 

Alle apparaten zijn door ons nagezien en worden met garantie door ons verkocht

U kunt ook Uw eigen jaren zeventig audio apparaat bij ons in reparatie brengen.